آشنایی با خواص گلپر

آشنایی با خواص گلپر
خواص خوراکیها | آشنایی با خواص گلپر گلپر گیاهی است معطر که می توان از تمام بخش های آن در صنعت غذا و دارو استفاده کرد.
 

نام علمی این گیاه Heracleum persicum است.

این گیاه بومی ایران بوده و در نواحی نمناک کوهستانی ایران و حاشیه های آن می روید.

گلپر

همه گونه های این گیاه معطر هستند و برخی گونه ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه و برخی دیگر در صنعت داروسازی کاربرد دارند.

دانه های گلپر بسیار نازک بوده و دارای طعم تند و معطر است. پودر دانه های این گیاه بیشترین کاربرد را برای مواد غذایی دارد، به عنوان مثال پودر گلپر را می توان روی باقلای پخته، عدس و دیگر حبوبات، سیب زمینی پخته و انواع سوپها و خورشها و همچنین روی انار دانه شده پاشید.

گلپر

خواص دارویی این گیاه عبارتند از:
• مقوی معده و سایر اندام های گوارش است.
• ضد نفخ است.
• ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را دفع می کند.
• ضدعفونی کننده و میکروب کش قوی است.
• باعث ازدیاد شیر مادر است. [کشف سه نوع سلول بنیادی در شیر مادر]
• خوردن کم آن باعث شادی و نشاط می شود.
• برای هضم غذا موثر است.
• برای کمردرد های ناشی از رطوبت مفید است و می توان آن را همراه با غذا میل کرد.
• قطع کننده بلغم و دفع کننده باد و نفخ شکم است.
• بهترین دارو برای معالجه هیستری است.
• دم کرده ریشه آن برای رفع ناراحتی های عصبی مفید است.
• برای تقویت حافظه کاربرد دارد.[استفاده از گل سرخ برای تقویت حافظه]
توجه:
  • مصرف زیاد گلپر سبب سقط جنین می شود، از این رو خانم های باردار در خوردن زیاد آن مجاز نیستند.چشمک
 
/ 0 نظر / 12 بازدید